В ОБСЄ виступили за двомовну освіту на Закарпатті

Читать на русском
Верховний комісар Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з питань національних меншин Ламберто Заньєр підтримує двомовну освіту в Україні.

Верховний комісар Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з питань національних меншин Ламберто Заньєр підтримує двомовну освіту в Україні.

Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ за підсумками візиту Заньєра в Закарпаття, де він відвідав Ужгород, село Соломоново, Мукачево і Берегово, передає «Слово і Діло».

Освітнє питання: як виконують обіцянки депутати-мажоритарники Тернопільської областіСлово і Діло продовжує серію інфографік, присвячену відповідальності народних депутатів, обраних у мажоритарних округах, оглядом обіцянок парламентарів, які представляють Тернопільську область.

Верховний комісар звернув особливу увагу на проблеми меншин у галузі освіти. Він обмінявся думками про способи впровадження нещодавно прийнятого в Україні закону про освіту з владою, представниками національних меншин та педагогами.

Заньєр відвідав пілотну школу в регіоні, де вже впроваджується двомовне навчання.

«Двомовна освіта є ефективним способом знайти баланс між збереженням і просуванням ідентичності меншин, а також сприяє успішній соціальній інтеграції через посилення ролі державної мови», - сказав він.

Раніше в МЗС заявили про узгодження ключових питань з Угорщиною.

Як відомо, в грудні 2017 грудні глава МЗС Угорщини Петер Сійярто закликав направити постійну місію ОБСЄ в Закарпатську область з-за «напруженості» в регіоні, зокрема, в зв'язку з прийняттям закону про освіту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: