Закон про освіту: Угорщина висунула вимоги для початку діалогу

Читать на русском
Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна не відмовиться від своєї політики щодо українського закону про освіту без юридичних гарантій.

Голова Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна не відмовиться від своєї політики щодо українського закону про освіту без юридичних гарантій.

Про це очільник МЗС заявив на прес-конференції в Будапешті 12 лютого, говориться на сайті уряду Угорщини, передає «Слово і Діло».

Варшава, Будапешт і Прага. Кілька тез про другий «дипломатичний фронт» УкраїниНайближчим часом Україну очікує погіршення відносин із Польщею та Угорщиною. Чому так відбувається та чи можливо цьому запобігти – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

Під час конференції голова МЗС Угорщини назвав право вето в НАТО «єдиним інструментом, за допомогою якого Угорщина може захистити закарпатських угорців і змусити Україну діяти відповідно до міжнародних норм».

«Хоча вони і намагалися чинити тиск на Угорщину, щоб ми не скористалися своїм правом вето, країна витримала тиск, тому що це обов'язок угорської зовнішньої політики, спрямованої на захист угорців, де б вони не жили», - повідомив Сийярто.

«Все має відношення до всього в міжнародній політиці, і з цієї причини Угорщина не погодиться з твердженням, що проблема меншин не повинна бути пов'язана з правом вето в міжнародній організації», - додав глава МЗС.

Сийярто підкреслив, що кожна країна, яка працює з НАТО, проводить і реалізує щорічні програми.

«В рамках такої угоди Україна взяла на себе зобов'язання поважати права меншин. Якщо Україна серйозно налаштована на встановлення більш тісних зв'язків з НАТО і Європейським Союзом, то вона повинна виправдати їхнє очікування», - зазначив він.

Раніше в Угорщині спростували наявність угод з Україною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: