Закон про освіту: Гриневич повідомила про маніпуляції з боку Угорщини

Читать на русском
Представники угорської громади заявили про те, що відмовляються брати участь у консультаціях щодо мови освіти, які були заплановані на середу, 14 лютого.

Представники угорської громади заявили про те, що відмовляються брати участь у консультаціях щодо мови освіти, які були заплановані на середу, 14 лютого.

Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич на засіданні уряду, передає кореспондент «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

Варшава, Будапешт і Прага. Кілька тез про другий «дипломатичний фронт» УкраїниНайближчим часом Україну очікує погіршення відносин із Польщею та Угорщиною. Чому так відбувається та чи можливо цьому запобігти – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Ми як Україна після рішення Венеційської комісії відразу створили дорожню карту імплементації рекомендацій Венеційської комісії та ми рухаємося виключно відповідно до її рекомендацій», - підкреслила міністр.

Гриневич назвала заяви міністра закордонних справ Угорщини абсолютно маніпулятивними.

«Маніпуляції полягають у тому, що нас змушують припинити дію закону. Такого немає в рекомендаціях Венеційської комісії», - зазначила вона.

За словами Гриневич, Україна вже провела консультації з даного питання в Берегово, Ужгороді та Києві. 14 лютого мала відбутися чергова зустріч, проте представники угорської громади повідомили, що не приїдуть на ці консультації у зв'язку з поданням депутатів опозиційного блоку в конституційний суд.

Додамо також, що Кабінет міністрів схвалив проект зміни до закону «Про освіту», який передбачає продовження перехідного періоду імплементації мовної статті до 2023 року.

Як раніше повідомлялося, Угорщина висунула вимоги для початку діалогу.

Нагадаємо також, Угорщина заблокувала засідання Україна-НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: