У МЗС Угорщини звинуватили Україну в брехні

Читать на русском
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Україна не запрошувала закарпатських угорців на консультації щодо мови освіти, які відбулися в Києві.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Україна не запрошувала закарпатських угорців на консультації щодо мови освіти, які відбулися в Києві.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на «РБК-Ураїна».

Чого домагається Угорщина, блокуючи зустрічі Україна-НАТО?Угорщина застосувала право вето й заблокувала зустріч Україна-НАТО на рівні міністрів оборони. Навіщо це угорській владі та чи будуть наслідки для відносин із НАТО, розбирались експерти.

«Україна, яка прагне досягти європейської інтеграції, нещодавно серйозно порушила міжнародні закони про захист меншин, дотримання яких також вимагається Європейським Союзом», - сказав Сийярто.

Він звинуватив Україну в початку «міжнародної кампанії брехні проти Угорщини і закарпатських угорців», зазначивши, що якби вони брали участь у цій зустрічі, «то вказали б на всі наміри і цілі прийнятого закону про освіту, який грубо порушує міжнародне право і права закарпатських угорців, і в який Європейський Союз і Венеційська Комісія попросили Україну внести зміни».

«Угорщина закликає Україну припинити виконання Закону про освіту, а не проводити міжнародну кампанію брехні, поки не дійде до згоди з закарпатськими угорцями щодо всіх деталей», - сказав Сийярто.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін відреагував на відмову угорців від консультацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: