У МОЗ розповіли про зниження рівня захворюваності на кір

Читать на русском
МОЗ відзначило зниження рівня захворюваності на кір на 12 відсотків. Всі області, крім Чернігівської, вже отримали вакцини від кору, паротиту, краснухи (вакцина КПК).

На дев’ятому тижні 2018 року відзначається зниження рівня захворюваності на кір на 12%.

Про це під час селекторної наради щодо виконання урядової програми «Доступні ліки» та проведення вакцинації населення повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ольга Стефанишина, пише «Слово і Діло».

«Ситуація щодо захворюваності на кір стабілізується. За оперативним даними, за дев’ятий тиждень 2018 року ми спостерігаємо зниження рівня захворюваності на 12%. Цього вдалося досягти завдяки значному зростанню рівня вакцинації населення», – сказала Стефанишина.

Як уточнила вона, всі області, окрім Чернігівської, вже отримали вакцини від кору, паротиту, краснухи (вакцина КПК).

5 березня повідомлялося, що на Закарпатті протягом минулого тижня було зареєстровано 158 випадків захворювання на кір.

Раніше повідомлялося, що Україна в 2017 році опинилася в трійці лідерів серед європейських країн за захворюваністю на кір. Перше та друге місця посіли Румунія та Італія відповідно.

Бойовики на Донбасі хворіють на кір – штаб АТОЕпідемія кору загрожує тимчасово захопленим районам Луганської та Донецької областей. Російські окупаційні адміністрації РФ, які управляють тимчасово окупованими районами, приховують спалахи інфекційних захворювань у лавах окупантів.

Нагадаємо, раніше між головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем і в. о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун виник конфлікт через вакцину від кору. Губернатор вважає, що Супрун має вибачитися за поширення негативної та недостовірної інформації про Закарпаття.

Також стало відомо, що Москаль може отримати догану від президента за нецензурну лайку на адресу Супрун.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: