Кір в Україні: кількість хворих людей зростає

Читать на русском
З початку року до лікарень із кором були шпиталізовані 1,4 тисячі осіб, серед яких 750 дітей.

В Україні кількість хворих на кір продовжує зростати й уже перевищила 2 тисячі осіб. Найбільше хворих виявилося на третьому тижні 2017 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «112 Україна» з посиланням на головного директора Центру громадського здоров'я МОЗ України Володимира Курпіту.

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

«З кором ситуація залишається напруженою в Україні. Станом на 22 січня на кір в Україні захворіли 2084 особи. З них 1375 дітей і 709 дорослих. Протягом першого тижня захворіли 626 осіб, протягом другого – 659. І за третій тиждень були зареєстровані 804 випадки захворювання. Загалом за цей період були шпиталізовані 1398 осіб, серед них 750 дітей. І лабораторно діагноз був підтверджений у 169 осіб», – сказав Курпіта.

За його словами, за офіційними даними, з початку року від кору померли троє людей – двоє дітей та один дорослий.

Раніше стало відомо, що Україна терміново закуповує вакцину від кору. МОЗ придбав близько мільйона доз вакцин від цієї хвороби, які мають надійти в квітні.

Як повідомлялося, в Києві станом на понеділок, 22 січня, зареєстрували 121 випадок захворювання на кір.

Лікар Комаровський розповів, чи потрібно робити щеплення від кору дорослим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: