Супрун розповіла, скільки хворих на кір в Україні

Читать на русском
В Україні за останні тижні зафіксовано близько 700 випадків кору. За словами Супрун, спалах інфекції зникає за місяць-півтора, якщо в країні вакциновано 95 відсотків населення.

За останні тижні в Україні зафіксовано до 700 випадків кору без тенденції до зменшення.

Про це заявила в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, йдеться в журналі «Новое время», пише «Слово і Діло».

Кір в Україні: чому виникли проблеми з вакцинацією та чи варто карати за відмову від щепленьЗа останній рік в Україні захворіли на кір 6784 особи. 86 відсотків із них не були вакциновані. Про проблеми вакцинації та відповідальності за відмову робити щеплення розповіли експерти.

Супрун зазначила, що «кором у міністерстві займаються вже майже рік», але топ-новиною для мас-медіа він став лише два місяці тому, коли захворіла перша людина в Києві. За її словами, ще в січні минулого року відомство отримало попередження ВООЗ про те, що через низький рівень вакцинації країна серйозно ризикує.

«Тому коли кір почався в серпні цього року, ми були готові, в нас уже був штаб із боротьби iз захворюванням. Ми закупили мільйон додаткових доз вакцин і посилили вакцинацію в трьох західних областях, де на сьогодні найбільша кількість хворих. За 2017 рік ми вперше за 10 років вакцинували 93% дітей віком один рік», – заявила міністр.

Супрун зазначила, що спалах зникає за місяць-півтора, якщо в країні вакциновано 95% населення, але в Україні в останні роки ці цифри не перевищували 50%.

Тепер, за її словами, перед міністерством стоїть амбітне завдання – ревакцинувати й вакцинувати декілька мільйонів українських дітей, яких щеплення обійшло стороною.

Раніше Супрун розповіла, як перевірити якість вакцини.

Нагадаємо також, в Україні рівень вакцинації від кору зріс удвічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: