Москаль відповів Супрун. Він чекає вибачень

Читать на русском
Геннадій Москаль вважає, що в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун має вибачитися за поширення негативної й недостовірної інформації про Закарпаття.

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль вважає, що в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун має вибачитися за поширення негативної й недостовірної інформації про Закарпаття.

Відповідну заяву губернатор зробив 23 лютого після того, як низка урядовців виступили з критикою на його адресу за нецензурну лайку на адресу Супрун, пише «Слово і Діло».

За словами Москаля, Супрун поширила через засоби масової інформацію заяву з недостовірною інформацією, фактично звинувативши місцеву владу в контрабанді (Супрун звинуватила місцеву адміністрацію в нерозмитненні 8000 доз вакцини від кору, що надійшли від Угорщини.).

«Заявляю ще раз, що вакцина від кору бельгійського виробництва, яка сертифікована в Україні, була передана урядом Угорщини на Закарпаття й розмитнена у відповідності із законодавством», – наголосив Москаль.

За його словами, після розмитнення вакцину передали по районах області й почали щепити дітей.

Кір в Україні: чому виникли проблеми з вакцинацією та чи варто карати за відмову від щепленьЗа останній рік в Україні захворіли на кір 6784 особи. 86 відсотків із них не були вакциновані. Про проблеми вакцинації та відповідальності за відмову робити щеплення розповіли експерти.

«На сьогодні використано близько 80 відсотків вакцини, про що облдержадміністрація щотижня надає інформацію в Міністерство охорони здоров’я. Тому оприлюднена пані Супрун інформація про «контрабандну вакцину, яку лікарі не хочуть використовувати», є негативною і недостовірною», – наголосив глава ОДА.

«Вона зачіпає не тільки мене особисто, але і всю Закарпатську область, яка з вини Міністерства охорони здоров’я не отримує вакцину й змушена просити гуманітарну допомогу від сусідніх країн», – зазначає Москаль.

Губернатор зазначив, що чекає від Супрун спростування.

Що ж до своїх висловлювань на сесії обласної ради, Москаль посилається на право на відповідь, передбачене пунктом 1 статті 227 Цивільного кодексу України.

«Я висловив цю відповідь у спосіб, який вважав за потрібний. Якщо пані Супрун вважає, що зачеплено її честь, гідність і ділову репутацію, вона може звернутися до суду, який призначить лінгвістичну експертизу моїм висловлюванням», – заявляє голова ОДА.

На його думку, «першою має попросити вибачення пані Супрун за поширення негативної й недостовірної інформації».

«Якщо її вибачення будуть щирими, тоді вони будуть і від мене. Якщо ж пані Супрун промовчить, мовчатиму і я», – зазначив Москаль.

«Слово і Діло» вирішило розібратися, як у соціальних мережах відреагували на інцидент із Москалем.

Також глава Кабміну Володимр Гройсман вимагає від Москаля вибачитися перед Супрун.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: