Кір у Європі: Україна в трійці лідерів за кількістю хворих

Читать на русском
У рейтингу європейських країн, де зафіксована найбільша кількість захворювання на кір, Україна посіла третє місце.

У рейтингу європейських країн, де зафіксована найбільша кількість захворювання на кір, Україна посіла третє місце.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише Deutsche Welle, посилаючись на dpa.

Від захворювання на кір у 2017 році в Європі померли 35 людей, а кількість випадків захворювань збільшилася в чотири рази.

За даними медиків, загалом у 2017 році в Європі було зареєстровано 21 315 випадків порівняно з 5 273 випадками минулого року, повідомляє регіональний офіс Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) у Європі.

«Кожна нова людина, яка захворіла на кір у Європі, нагадує нам, що нещеплені діти та дорослі особи, незалежно від місця проживання ставлять під загрозу людей, які не мають можливості отримати вакцинацію», – заявила директорка Європейського регіонального бюро ВООЗ Жужанна Якаб.

Найбільше випадків захворювання минулого року було зафіксовано в Румунії – 5 562, Італії - 5 006 та Україні – 4 767. За даними ВООЗ, у 15 з 53 країн регіону торік зафіксували щонайменше 100 випадків захворювання на кір.

В організації підкреслюють, що основними причинами спалаху захворюваності є зниження загального рівня імунітету, а також низький рівень вакцинації серед маргінальних груп населення та брак вакцин.

Кір в Україні: чому виникли проблеми з вакцинацією та чи варто карати за відмову від щепленьЗа останній рік в Україні захворіли на кір 6784 особи. 86 відсотків із них не були вакциновані. Про проблеми вакцинації та відповідальності за відмову робити щеплення розповіли експерти.

Раніше стало відомо, що Закарпаття отримало дві тисячі доз вакцини від кору.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку 2018 року в Україні на кір захворіли 4298 осіб, з них 2875 – діти, зареєстровані п'ять летальних випадків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: