Справа Януковича: екс-голова СБУ в Києві відмовився надавати свідчення

Читать на русском
Свідок сторони захисту в справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича екс-голова управління СБУ в Києві Олександр Щеголєв відмовився надавати свідчення.

Свідок сторони захисту в справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича екс-голова управління СБУ в Києві Олександр Щеголєв відмовився надавати свідчення.

Про це під час засідання суду над Януковичем заявив суддя Владислав Дев'ятко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Так, Щеголєв, який заявлений свідком сторони захисту Януковича, 6 березня 2018 року не прибув на засідання Оболонського районного суду Києва.

«До суду надійшла заява свідка Щеголєва про відмову в наданні свідчень в якості свідка», – повідомив суддя.

Із СІЗО прийшла заява від Щеголєва, який відмовляється надавати свідчення в цій справі, посилаючись на статтю 63 Конституції України. Разом із тим адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що на Щеголєва тиснуть.

Справа про держзраду: про що свідчить процес над Януковичем?Екс-президент України Віктор Янукович, який звинувачується в держзраді, анонсував прес-конференцію в Москві. Про те, які висновки можна зробити після допитів, розповіли експерти.

Так, у суді 6 березня допитали свідка сторони захисту Андрія Черткова, старшого диспетчера «Украероруху» в Дніпрі. Під час надання свідчень він повідомив, що 22 лютого 2014 року заступив на чергування й за вказівкою Олександра Турчинова отримував команду про повернення двох вертольотів до Харкова.

Також був допитаний колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара. Заслухавши двох свідків, Оболонський районний суд Києва переніс засідання в справі про держзраду Януковича на 14 березня.

«Суд, порадившись на місці, ухвалив допитати свідка Медієву Оксану шляхом відеоконференції з Криму 21 березня. 14 та 15 числа ми досліджуємо матеріали справи. Суд отримав запевнення боку захисту про забезпечення прибуття інших свідків. Таким чином, перерва до десяти годин 14 березня», – сказав суддя.

Раніше прокурори розповіли, як Янукович допомагає стороні обвинувачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: