З якою метою в Москві влаштували прес-конференцію Януковича?

Читать на русском
Віталій Куликполітичний експерт
Петро Олещукполітичний експерт

По-перше, на власній прес-конференції Янукович підтвердив нашу версію про те, що його лист Путіну – це проблема для Кремля. Раніше це було «прохання захистити людей від громадянської війни та зберегти територіальну цілісність», тепер – «інформування Путіна».

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Віталій Кулик, передає «Слово і Діло».

На його думку, образно кажучи, «дух Януковича» викликали для декількох меседжів.

«Путін не винен, Київ сам анексував територію й воює з шахтарями. По-друге, миротворці на Донбасі потрібні, боснізація України неминуча. По-третє, Манафорт працював на громадських засадах. Ви все брешете», – зазначив експерт.

«По-четверте, йому ніхто не заздрить, він недоїдає й живе за рахунок заощаджень сина Олександра Януковича, який той, своєю чергою, заощадив на кишенькові гроші від батька», – додав він.

Зрештою, «сухого залишку» в таких заходах із кожним разом дедалі менше, підкреслив Кулик.

Янукович провів у Москві прес-конференцію: що пишуть у соцмережахЕкс-президент Віктор Янукович провів в Москві прес-конференцію. Що про це думають українці – в матеріалі Слова і Діла.

Своєю чергою політолог Петро Олещук зазначив, що, очевидно, мета прес-конференції Януковича – легалізація нового тексту його ж звернення на адресу Путіна.

«При цьому відомий раніше документ уже трактується як «додаток» до того листа, яким в ООН розмахував Чуркін. Очевидно, «основний документ» має змінити характер тлумачення документа з чисто юридичної точки зору», – припустив політолог.

Він додав, що незрозуміло, як ГПУ тепер тлумачитиме «нову версію», оскільки всі документи були спочатку в РФ, а вони можуть посилатися на те, що просто не повідомляли про повну версію документа.

«Як довести зворотне? Тим більше, що наші правоохоронці все одно до Росію за оригіналом документа не зверталися. Ці проблеми були закладені ще тоді, коли ГПУ почала переслідування Януковича саме з процесу про держзраду – про те, що довести найбільш складно, тому що матеріальні докази перебувають за межами України», – підсумував Олещук.

Нагадаємо, «Слово і Діло» з'ясувало, що українці думають про появу Януковича «в ефірі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: