Янукович провів у Москві прес-конференцію: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Екс-президент Віктор Янукович провів в Москві прес-конференцію. Що про це думають українці – в матеріалі Слова і Діла.
Віктор ЯнуковичСлово і Діло

Колишній президент Віктор Янукович сьогодні, 2 березня, провів у Москві прес-конференцію. Відзначимо, що останній такий захід екс-президент провів ще в листопаді 2016 року.

На прес-конференції Янукович розповів про свої выдносини з російським президентом Володимиром Путіним, а також закликав владу України сісти за стіл переговорів із ватажками невизнаних республік на Донбасі.

«Слово і Діло» з'ясовувало, що українці думаю про появу Януковича «в ефірі».

«Очевидно, мета прес-конференції Януковича – легалізація нового тексту його ж звернення на адресу Путіна. При цьому відомий раніше документ уже трактується як «додаток» до того листа, яким в ООН розмахував Чуркін. Очевидно, «основний документ» має змінити характер тлумачення документа з чисто юридичної точки зору. Ситуація тепер тим цікавіша, що не зовсім зрозуміло, як тепер наша прокуратура тлумачитиме «нову версію». Оскільки всі документи були спочатку в Росії, то Росія може посилатися на те, що просто не повідомляла про повну версію документа. Як довести зворотне?», – написав політолог Петро Олещук.

«Мета цієї постановочної прес-конференції – полякати реваншем українську владу. На мою думку, вийшло непереконливо. Жодних закулісних подробиць Янукович не розкрив. Нудно, навіть із попкорном у руках. Просто вчергове побачили сумне видовище з людиною, яка з ганьбою пішла в історію», – вважає політичний оглядач Олексій Мінаков.

«Ні, не дарма ми мерзли на Майдані. Я серйозно», – написав журналіст Сергій Костеж.

«Янукович бреше (про введення військ). І цим «топить» Путіна. Здається йому все, печивом удавиться ... Або чай полонієвий вип'є. А той, хто його готував на Луб'янці, отримає звіздюлей», – вважає журналіст Ігор Соловей.

«Яник жжот зі сцени. Якщо Зеленський викупить права на повтор пресухи, рейтинг «Квартал ТБ» підскочить до максимуму», – написав Олексій Лунченко.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва переніс засідання в справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича через відсутність адвокатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: