Нічого особистого. Янукович розповів про зв'язок із Манафортом

Читать на русском
Колишній президент України Віктор Янукович заперечує фінансові зв'язки з американським консультантом Полом Манафортом.

Колишній президент України Віктор Янукович заперечує фінансові зв'язки з американським консультантом Полом Манафортом.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Манафорт може бути причетний до відмови від асоціації з ЄСУ США експерти висунули припущення, що колишній політтехнолог Партії регіонів Пол Манафорт причетний до відмови уряду Миколи Азарова від підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС у 2013 році.

На прес-конференції в Москві іноземний журналіст запитав його про відносини й виплати Манафорту, які могли скласти кілька мільйонів доларів.

«Із Полом Манафортом ми почали працювати в другій половині 2005 року. І виборча кампанія до парламенту навесні 2006 року проходила за участю Пола Манафорта та його людей, його компанії, які працювали з апаратом Партії регіонів», – пригадав екс-президент, який переховується в Росії.

Восени 2007 року були позачергові вибори до парламенту, а в 2010 році – президентські вибори.

«Весь цей час Пол Манафорт мав справу з апаратом Партії регіонів», – наголосив Янукович.

«Я особисто не підписував із ним жодних угод. Я особисто не встановлював жодних сум оплат за його роботу – і ця тема у мене з ним ніколи не обговорювалася, скільки він має отримувати. У відносинах між нами питань його фінансової винагороди чи оплати взагалі не було», – заявив він.

Янукович продовжив: «Після виборів 2010 року Пол Манафорт був моїм радником на громадських засадах. Я з ним зустрічався завжди – радників у мене було багато – на зустрічах, коли розглядалися міжнародні питання, Пол Манафорт брав у них участь».

«Як таких особистих контактів у мене з ним не було. Він працював в основному з Адміністрацією президента. Був такий порядок», – сказав екс-президент.

«Після того, як я виїхав з України, я Пола Манафорта не бачив і не чув», – додав Янукович і зазначив, що тепер отримує інформацію про нього зі ЗМІ.

З приводу чуток про те, що екс-президент України нібито обговорював із президентом Росії, що виплати Манафорту були, але слідів не збереглося, Янукович сказав: «Щодо моїх обговорень із Путіним якихось відносин із Полом Манафортом – це абсолютний абсурд. Ніколи в нас цієї теми не було».

Він зазначив, що особисто з Володимиром Путіним за останні 4 роки зустрічався лічені рази.

Як відомо, Пол Манафорт був політтехнологом Партії регіонів і очолював передвиборчий штаб чинного президента США Дональда Трампа до скандалу через «чорну бухгалтерію» ПР.

Манафорта звинуватили в шахрайстві та відмиванні понад 30 мільйонів доларів, отриманих за роботу в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: