Кожара стверджує, що Захід тиснув на Януковича

Читать на русском
Екс-міністр закордонних справ та колишній член Партії регіонів Леонід Кожара стверджує, що представники Заходу тиснули на екс-президента Віктора Януковича щодо реагування на Євромайдан.

Екс-міністр закордонних справ та колишній член «Партії регіонів» Леонід Кожара стверджує, що представники Заходу тиснули на екс-президента Віктора Януковича щодо реагування на Євромайдан.

Про це він заявив в Оболонському райсуді Києва, де виступає свідком захисту в справі щодо Януковича про державну зраду, пише «Слово і Діло».

Справа про держзраду: про що свідчить процес над Януковичем?Екс-президент України Віктор Янукович, який звинувачується в держзраді, анонсував прес-конференцію в Москві. Про те, які висновки можна зробити після допитів, розповіли експерти.

На запитання, чи були ознаки втручання країн ЄС та США у справи України 4 роки тому, Кожара відповів: «Були такі ознаки».

«Щодо двох основних ліній – нав’язування керівництву України певних сценаріїв щодо врегулювання подій і недопущення вжиття керівництвом України заходів, передбачених законодавством, щодо гарантування безпеки та демократичного процесу в центрі Києва», – уточнив екс-голова МЗС.

На запитання, які це були особи чи країни, свідок заявив: «Можу повідомити лише в закритому режимі».

«Це не є державною таємницею, але стосується лідерів європейських та інших країн, і це впливатиме на стан національної безпеки та міжнародного статусу України», – уточнив Кожара.

Адвокат Віталій Сердюк клопотав про проведення закритого засідання на одне запитання – без преси та без трансляції відповіді саме на це запитання, але суд відмовив у закритому судовому засіданні.

Коли захисник Януковича залишив на розсуд свідка уточнення прізвищ представників інших країн, які тиснули на екс-керівництво країни, Кожара сказав: «Із внутрішніх переконань не маю права розкривати інформацію, яка вплине на міжнародне становище країни».

Раніше прокурори розповіли, як Янукович допомагає стороні обвинувачення.

Також «Слово і Діло» писало про те, як Янукович провів у Москві прес-конференцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: