«Газпром» надіслав «Нафтогазу» повідомлення про розірвання контрактів

Читать на русском
Газпром офіційно надіслав повідомлення до Нафтогазу України про початок процедури розірвання контрактів на поставку й транзит газу через Стокгольмський арбітраж.

«Газпром» офіційно надіслав повідомлення до «Нафтогазу України» про початок процедури розірвання контрактів на поставку й транзит газу через Стокгольмський арбітраж.

Про це заявив голова компанії Олексій Міллер журналістам, передає «Слово і Діло».

Відмова «Газпрому» постачати газ: чи будуть наслідки та як змусити РФ виконувати рішення судуНафтогаз звинуватив Газпром у початку газової війни. Чи буде РФ виконувати рішення арбітражу й наскільки критичними можуть бути наслідки для України через припинення поставок газу?

«Стокгольмський арбітражний суд, керуючись подвійними стандартами, ухвалив асиметричне рішення щодо контрактів на поставку й транзит газу з «Нафтогазом України». Таким чином, рішення Стокгольмського арбітражу суттєво порушило баланс сторін за цим контрактом», – заявив Міллер.

Він зазначив, що не хоче, «щоб за рахунок «Газпрому» вирішувалися економічні проблеми України».

«При цьому арбітраж своє рішення аргументував різким погіршенням економічного стану справ в Україні. Ми категорично проти, щоб за наш рахунок вирішувалися економічні проблеми в Україні. У такій ситуації для «Газпрому» продовження дії цих контрактів є економічно невигідним і недоцільним. «Газпром» змушений негайно почати процедуру розірвання цих контрактів у судовому порядку», – нагадав Міллер.

Згодом у прес-службі НАК «Нафтогазу» підтвердили отримання від російського «Газпрому» офіційного повідомлення про розірвання контрактів на поставку й транзит газу через Стокгольмський арбітраж.

Раніше стали відомі міста, які заощадили більше за всіх газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: