НАБУ розслідує історію Ляшка та газети «Політика»

Читать на русском

Антикорупційне бюро взялося за історію лідера Радикальної партії та газети, в якій він був головним редактором до середини осені 2016 року.
Олег Ляшкофото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні, пов'язаному з історією лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка та газетою «Політика».

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва тижневої давнини, повідомляє «Слово і Діло».

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Кримінальне провадження порушене за фактом можливого незаконного втручання в роботу Реєстру юридичних осіб. За версією слідства, невідомий від імені приватного нотаріуса наприкінці жовтня 2016 року змінив керівника та склад підписантів газети «Політика». На допиті вказаний нотаріус розповів, що він не вносив таких змін.

Крім того, встановлено, що в електронних деклараціях за 2015-2016 роки лідера «радикалів» вказані корпоративні права в газеті «Політика» в розмірі 33,33%. У детектива НАБУ є підстави вважати, що невідома особа в інтересах нардепа Ляшка шляхом незаконного втручання змінила керівника й склад підписантів газети «Політика».

Детектив просив суд надати тимчасовий доступ до документів ДП ​​«Національні інформаційні системи», а саме: пошукових запитів вищевказаного приватного нотаріуса до Реєстру юросіб із зазначенням IP-адрес, МАС-адрес або інших ідентифікують даних комп'ютера; відомості про зміни, які були внесені до Реєстру в реєстраційних даних газети «Політика» із зазначенням користувача реєстру, яким внесено такі дані, IP-адреса, МАС-адрес або інших ідентифікують даних комп'ютера та інших документів.

Суд клопотання задовольнив.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції заявило, що Ляшко до кінця жовтня 2016 року обіймав посаду головного редактора та входив до виконавчого органу газети «Політика», що свідчить про його сумісництво з посадою депутата. НАЗК надало деякі докази цього й повідомило, що факти підтверджені копією реєстраційної справи газети «Політика», листами державної податкової інспекції в Голосіївському районі Києва, дорученням та довіреністю, підписаними Ляшком як головою правління газети.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до документів щодо виграшу Ляшка в лотерею.

Також журналіст «Слова і Діла» з'ясував деталі справи щодо незаконного збагачення голови фракції РПЛ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: