В Італії стартували парламентські вибори

Читать на русском
В Італії 4 березня 2018 роки проходять вибори до парламенту країни. Виборчі дільниці відкрилися о 7:00 і працюватимуть до 23:00 за місцевим часом.

В Італії 4 березня 2018 роки проходять вибори до парламенту країни. Виборчі дільниці відкрилися о 7:00 і працюватимуть до 23:00 за місцевим часом.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на DW.

Чи можливий в Україні сценарій дострокових парламентських виборів?Спікер ВР та глава уряду виступили категорично проти дострокових парламентських виборів. Чому ідея перевиборів постійно обговорюється в українському політикумі? Про це міркували разом з експертами.

Зазначено, що взяти участь у голосуванні запрошені близько 51 мільйона виборців в Італії і за кордоном. Згідно з останніми соціологічними дослідженнями, перемогу на виборах може одержати коаліція партій на чолі з колишнім прем'єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі.

Партії політика - «Вперед, Італія» (Forza Italia) і її союзника - правопопулістській «Лізі Півночі» і націоналістичній «Брати Італії» прогнозують підтримку від 35 до 37% італійських виборців.

У той же час сам Берлусконі не має права займати державні посади через судимість. Якщо його блок переможе, він обіцяє висунути кандидатом на посаду прем'єр-міністра чинного голову Європейського парламенту Антоніо Таяні.

У свою чергу популістський «Рух п'яти зірок» (M5S), згідно з опитуваннями, може розраховувати на близько 27-29% голосів виборців. Політичну силу нині очолює 31-річний Луїджі Ді Майо, колишній футбольний стюард і офіціант, який з 2013 року займає посаду віце-спікера нижньої палати італійського парламенту.

Разом з тим, лівій коаліції на чолі з правлячою лівоцентристською Демократичною партією, очолюваною колишнім прем'єром Маттео Ренці, також прогнозують підтримку 27-29% виборців. Передбачається, що в ході нинішніх виборів вперше буде застосована змішана мажоритарно-пропорційна виборча система.

Попередні результати голосування очікуються лише в першій половині дня 5 березня 2018 року.

Нагадаємо, МАУ запускає новий авіарейс до Італії.

Також Пучдемон розповів, чи братиме участь у виборах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: