Чи можливий в Україні сценарій дострокових парламентських виборів?

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Сценарій дострокових парламентських виборів малоймовірний. Менш ніж за рік вибори не проводять.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, оцінюючи ймовірність дострокових парламентських виборів.

«Залишається вузький коридор для позачергових парламентських виборів. Якраз частина олігархічних кланів, яка розуміє, що якщо сценарій розвиватиметься таким лінійним чином, то, скоріш за все, після президентських виборів сформувати уряд, який би був фрондером проти президента, навряд чи вдасться», – зазначив Цибулько.

На його думку, ідея позачергових парламентських виборів потрібна для збереження впливу в майбутньому уряді.

«З одного боку чергова президентська кампанія – це розігрів для парламентської. По суті, наскільки зараз зрозуміло, один із фіналістів потенційно готовий грати саме парламентську кампанію для того, щоб потім сформувати уряд і мати безпосередній вплив на економіку», – уточнив експерт.

Крім того, він додав, що для частини серйозних гравців у внутрішній українській політиці міжнародна політика та оборона – це таємниця за сімома замками.

«Немає ані фахівців у цій галузі, ані політичних програм», – підкреслив експерт.

За його словами, поки що з точки зору досягнення необхідного Україні результату зміни у владі навряд чи потрібні.

«Перевибори парламентські, а потім і президентські – виключення тієї динаміки реформ, якої досягли коаліція та уряд Гройсмана з осені минулого року. А 2017 рік був дуже динамічним в ухваленні найважливіших реформ. Цього року також потрібно ухвалити пакет змін, передусім для покращення умов ведення бізнесу», – резюмував Володимир Цибулько.

За даними «Слова і Діла», прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що планує брати участь у наступних парламентських виборах у 2019 році. Досьє очільника Кабміну – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: