Італія пропонує повернути Росію до G8

Читать на русском
МЗС Італії виступив з пропозицією повернути Росію в саміт провідних світових економік Групу восьми.

Міністерство закордонних справ Італії виступило з пропозицією повернути Росію в саміт провідних світових економік «Групу восьми».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ZN.ua.

Міністр закордонних справ Італії Анжеліна Альфано повідомив, що світ буде вітати більш теплі стосунки між Вашингтоном і Москвою, давши зрозуміти, що Рим відкритий для перегляду глобальної ролі НАТО.

Глава МЗС Італії вважає, що в цьому році Росію навряд чи вдасться запросити на саміт в якості учасника, однак припускає, що саміт G8 можна буде відновити в майбутньому. Він також додав, що Росія виявилася «надійним партнером в області поставок енергії, і в той же час дуже корисним партнером у боротьбі з міжнародним тероризмом».

Росія брала участь у засіданнях так званої Групи восьми (G8), поки її участь не було призупинено в 2014 році після анексії Криму. Після цього саміт Групи восьми був перейменований назад в саміт Групи семи або «великої сімки». Саміт «Групи семи» (G7) пройде в травні цього року в сицилійському місті Таорміна.

Нагадаємо, влітку 2016 року міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що якщо відбудеться значний прогрес у вирішенні сирійського і українського конфліктів, в якому візьме участь Російська Федерація, то вона може повернутися в G8.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: