Італія отримала нового прем'єр-міністра

Читать на русском
Паоло Джентілоні раніше заявляв про необхідність введення нових санкцій проти РФ у разі провалу мирних переговорів по Донбасу.
Паоло Джентільоні

Міністр закордонних справ Італії Паоло Джентільоні призначений новим прем'єр-міністром Італійської республіки.

Представник президента Серджіо Маттарелла повідомив, що президент доручив йому формування нового уряду після відходу у відставку Маттео Ренці, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

Паоло Джентільоні, якому 62 роки, заявив, що усвідомлює необхідність термінового формування нового кабінету міністрів з метою стабілізації економічного становища в країні і зміцнення репутації Італії в очах її союзників.

Опозиційні партії відкидають можливість участі в уряді національної єдності.

8 лютого 2015 року Паоло Джентільоні виступив на каналі Rai 3 в програмі In ½ h, де заявив про необхідність введення нових санкцій проти Росії в разі провалу мирних переговорів по врегулюванню конфлікту на Донбасі, але початок поставок зброї Україні стало б помилкою. Проте, за словами Джентільоні, Італія прийме будь-яке рішення США з цього питання.

Італія виступила проти будівництва газопроводу «Північний потік-2»Італія не бачить для себе в проекті «Північний потік-2» стратегічних переваг – збільшення потужностей газопроводу ускладнить ситуацію на енергетичному ринку Європейського Союзу.

На референдумі тиждень тому більшість виборців відкинули програму конституційних реформ, яку пропонував Маттео Ренці, що призвело до його відставки. 8 грудня Ренці офіційно подав у відставку.

Раніше повідомлялося, що інвестори намагаються повернути вкладення в єврооблігації і інвестиційні фонди через занепокоєння, пов'язаних з проведенням референдуму в Італії щодо зміни конституції і зміцненням долара США після виборів президента.

Нагадаємо, що 29 серпня 2016 року надзвичайним і повноважним послом Італії в Україні став Давида Ла Чечилії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: