Підрахували, скільки суден РФ незаконно увійшло до портів Криму

Читать на русском
З 1 лютого до 1 березня до портів окупованого Криму зафіксовані візити 20 вантажних суден-порушників.

До портів анексованого Криму протягом лютого незаконно зайшли 20 вантажних суден.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінВОТ), передає «Слово і Діло».

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу
Чубаров заявив, що буде підтримувати скасування законопроекту "Про створення вільної економічної зони "Крим"Сказано 19 січня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

«З 1 лютого до 1 березня до портів окупованого Криму зафіксовано візит 20 вантажних суден-порушників. Усі судна були під прапором Російської Федерації. Загалом цими суднами здійснені 60 заходів до портів Севастополя та Керчі», – йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що крім цього, на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії, Керчі та Ялти, які використовуються для стоянки кораблів, зафіксовані 18 суден: 16 – із Російської Федерації та по одному під прапорами Об'єднаної Республіки Танзанія та Республіки Мальта.

Чи була в України можливість зламати плани Путіна і врятувати Крим?Чотири роки тому Росія почала анексію Кримського півострова. Чи мала Україна шанс перешкодити планам Путіна й не допустити анексії, розповіли експерти.

Нагадаємо, морські порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим (Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта), закриті на підставі розпорядження Кабінету міністрів України від 30.04.2014 № 578-р («Деякі питання функціонування морського і річкового транспорту») і відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України від 16.06.2014р. №255 («Про закриття морських портів»).

Захід суден під іноземними прапорами до закритих морських портів і терміналів, розташованих на території АР Крим та міста Севастополь, розглядатиметься як порушення норм міжнародного права, як дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою відповідальність судновласників, операторів і капітанів суден, у тому числі кримінальну.

Раніше повідомлялося, що Рада попросила не визнавати легітимність виборів у РФ.

Відзначимо також, Рада збільшила штрафи за незаконний в'їзд в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: