До порту «Південний» запустили контейнерний поїзд

Читать на русском
Поїзд курсуватиме щонеділі для забезпечення комплексного сервісу з доставки вантажів у контейнерах безпосередньо до одержувача.

«Укрзалізниця» спільно з компанією Maersk Line і терміналом ТІС (Одеська обл.) відкрила контейнерний поїзд, що курсує зі станції «Київ-Ліски» до станції «Чорноморська» в порт Південний.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Поїзд курсуватиме щонеділі для забезпечення комплексного сервісу з доставки вантажів у контейнерах безпосередньо до одержувача. Голова терміналу ТІС Андрій Ставніцер заявив, що в місяць планується перевозити 500 контейнерів.

Він зазначив, що вантажі компанії Maersk в пріоритеті, але будь-який інший власник вантажів може скористатися поїздом.

В.о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов вважає, що проект забезпечить збереження вантажів і зменшить термін їхньої доставки.

«Проект має великий потенціал, оскільки дозволяє забезпечити швидкість, надійність доставки вантажів і регулярність рейсів. Такі прямі перевезення по графіку дозволять залучити більше вантажопотоку», - заявив він.

Так, час проходження контейнерного поїзда - 19 годин.

Кравцов також розповів, що «Укрзалізниця» планує ряд проектів для розвитку контейнерних перевезень, зокрема, побудувати контейнерні термінали в Вінниці і на кордоні України з європейськими країнами.

Нагадаємо, суд заарештував екс-главу Адміністрації морпортів.

Раніше в порту Одеси прикордонники затримали озброєних чоловіків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: