Посол США розповіла про «кримські санкції» для РФ

Читать на русском
Сполучені Штати Америки ніколи не приймуть тимчасової окупації Криму. Санкції щодо Криму залишаться доти, доки росіяни не залишать півострів.

«Кримські санкції» будуть чинними до повної деокупаціі півострова.

Про це 26 лютого заявила посол США в Україні Марі Йованович на міжнародному форумі «Окупований півострів: 4 роки опору», повідомили «Крим.Реалії», пише «Слово і Діло».

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

«Сполучені Штати Америки ніколи не приймуть тимчасової окупації Криму. Санкції щодо Криму залишаться доти, доки росіяни не залишать півострів», – сказала Йованович.

Посол відзначила, що Росія продовжує систематично порушувати права людини на півострові.

«Російські сили безпеки продовжують тиск на опозицію. Їхня тактика включає нові викрадення людей, тортури, депортації та залякування. Навіть мирні зустрічі заборонені за російськими законами», – додала посол.

У Києві 26 лютого відбувається четвертий міжнародний форум «Окупований півострів: чотири роки опору».

Нагадаємо, в Україні дату 26 лютого пропонують проголосити «Днем опору Криму російській окупації». Цього дня в 2014 році перед будівлею Верховної Ради Криму пройшов мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції.

Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: