Суд продовжив арешт шпигуну-перекладачу Гройсмана

Читать на русском
За рішенням суду, продовжили арешт колишньому перекладачу прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіславу Єжову, який підозрюється в шпигунстві.

За рішенням суду, продовжили арешт колишньому перекладачу прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіславу Єжову, який підозрюється у шпигунстві.

Як пише «Слово і Діло», про це УНН повідомило поінформоване джерело.

Гройсман про перекладача-шпигуна: перевіряли багато разівПрем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що затриманий перекладач Станіслав Єжов перевірявся неодноразово.

«Цій особі продовжили термін тримання під вартою», – сказав співрозмовник агентства, не уточнивши водночас інших подробиць.

Нагадаємо, ввечері 20 грудня 2017 року співробітники СБУ затримали агента російських спецслужб у Секретаріаті Кабінету міністрів України. Згодом стало відомо, що цим агентом виявився особистий перекладач Гройсмана Станіслав Єжов.

В СБУ повідомляли, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час довготривалого закордонного відрядження.

Оперативники СБ України задокументували, що посадовець за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльность урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку.

22 грудня 2017 року суд обрав Єжову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: