У Латвії затримали шпигуна з Росії

Читать на русском
Латвійський громадянин підозрюється в тому, що за завданням російських спецслужб збирав відомості про військові об'єкти і про ситуацію на латвійсько-російській прикордонній зоні.

Латвійський громадянин підозрюється в тому, що за завданням російських спецслужб збирав відомості про військові об'єкти і про ситуацію на латвійсько-російській прикордонній зоні.

Про це в середу, 7 лютого, повідомляє портал LSM.lv, пише «Слово і Діло».

Шпигун РФ у Кабміні: чи буде відставка Гройсмана та чи можна вирішити питання з агентами ФСБСпівробітники СБУ затримали помічника прем'єра Станіслава Єжова, якого завербували спецслужби РФ. Оцінку ситуації дали експерти.

«Нещодавно затриманий поліцією безпеки громадянин Латвії, підозрюваний в шпигунстві на користь Росії, за завданням російських спецслужб збирав відомості про військові об'єкти Національних збройних сил (НЗС) і про ситуацію на латвійсько-російській прикордонній зоні. В інтересах слідства більш детальна інформація поки не надається», - йдеться в повідомленні.

У поліції безпеки пояснили, що російські спецслужби, у яких в розпорядженні великі оперативно-технічні ресурси, як і раніше зацікавлені в отриманні розвідувальної інформації, надати яку може тільки людина, яка знаходиться поблизу об'єктів, які цікавлять спецслужби і періодично здійснює за ними візуальне спостереження. Тому спецслужби РФ продовжують вербувати жителів Латвії, перш за все, на території Росії, використовуючи різні методи.

Поліція безпеки закликає латвійців, яких під час їхнього перебування за кордоном намагалися завербувати іноземні спецслужби, повідомляти про це в ПБ.

Міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловскіс зазначив, що активність іноземних спецслужб в Латвії в останні роки все більше зростає з урахуванням загальної ситуації безпеки в країнах Балтії. За його словами, інтерес іноземних спецслужб викликає збільшений контингент НАТО в Латвії.

Раніше СБУ викрила групу інформаторів ОРДО.

Відзначимо також, що Кабмін звільнив перекладача-шпигуна Гройсмана.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: