Шпигун РФ у Кабміні: чи буде відставка Гройсмана та чи можна вирішити питання з агентами ФСБ

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Безумовно, грає свою роль те, що в багатьох в Україні є родичі в РФ. Потрібно враховувати пов'язаність народів останні 300 років, те, що перемішалися сім'ї. Потрібно розуміти, що ФСБ працювала під крилом України останні 20 років, особливо активно – останні 10 років.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політтехнолог Тарас Загородний, оцінюючи викриття СБУ чиновника секретаріату Кабміну, який діяв у інтересах спецслужб РФ.

«Рівень проникнення ФСБ в армії був до полковників. Під час Майдану СБУ була фактично філією ФСБ. Всі вони контролювали й знають, яка кількість агентів впливу є в країні. Зрозуміло, що коли стільки грошей влито, вирішити питання з агентами впливу за таких скромних ресурсів, які є в нас, практично неможливо, принаймні так швидко. Тому контррозвідка має проводитися, виявлення має каратися, але швидко це не буде», – зазначив Загородній.

Питання, чи має після цього відбутися відставка Гройсмана, дійсно актуальне, підкреслив експерт.

Схожий випадок стався з Віллі Брандтом у ФРН у 70-ті роки. Коли виявилося, що його особистий секретар працює на КДБ, той пішов у відставку. Але Україна не ФРН, тому Гройсман не піде у відставку.

«Питання, звичайно, і в політичній культурі, але й у тому, що ми, на жаль, не Захід. Наші політики, як правило, нікуди не йдуть. Звичайно, це щось нове – шпигунський скандал. Теоретично, Гройсмана можуть туди прив'язати, сказати, що він також працював на Росію. На цьому все», – додав політтехнолог.

Експерт також висловив сумнів з приводу того, що ніхто не знав про це.

Підсумки року в Кабміні: хто найвідповідальніший в уряді Гройсмана«Слово і Діло» визначило лідерів та антилідерів рейтингу відповідальності Кабінету міністрів України за підсумками року.

«А якщо знали, то чому його не усунули? Тим більше, що затриманий, судячи з переліку справ, зустрічей, на яких він був присутній і перекладав, а це був синхронний переклад, знав усе, що було на зустрічах із нашими ключовими союзниками – Волкером, Мей», – уточнив він.

На його думку, скоріш за все, затриманого показово посадять.

«Це правильно. Шпигунство на користь РФ має каратися законом», – резюмував Тарас Загородній.

Як відомо, розпочато провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада). Затриманому Станіславу Єжову повідомили про підозру в скоєнні злочину.

Раніше аналітики порталу з'ясували, хто найвідповідальніший в уряді Гройсмана. Як виконує обіцянки сам прем'єр – за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: