Прес-конференція Порошенка: що президент обіцяв українцям

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко 28 лютого провів першу в році прес-конференцію. У вступному слові президент традиційно відзначив важливість створення антикорупційного суду і розповів про проведені реформи. Глава держави також відповів на питання про Міхеіла Саакашвілі, майбутніх виборах і відпочинку на Мальдівах. «Слово і Діло» зафіксувало, що в ході прес-конференції глава держави дав українцям шість обіцянок.

Однією з найважливіших новин стала заява президента про те, що перша поставка летального озброєння з США відбудеться через кілька тижнів. «По-перше, я вам не можу розповісти деталі переговорів, але перша поставка цього озброєння повинна відбутися вже через кілька тижнів. По-друге, ми говоримо про цілу низку поставок, починаючи з антиснайперських комплексів, тому що багато українських бійців було вбито саме російськими снайперами», – зазначив Порошенко.

10 важливих запитань, які не поставили Петру ПорошенкуПетро Порошенко 28 лютого провів прес-конференцію. Максим Кречетов склав топ-10 запитань, які не поставили президенту.

Крім того, за словами президента, в цьому році має завершитися будівництво дороги Одеса-Рені, яке вже затягнулося.

Прокоментував Порошенко також свою відпустку на Мальдівських островах: «Хочу твердо підкреслити, що кордон я перетинав за своїм прізвищем, по своєму паспорту, з відповідною реєстрацією у прикордонників (потім я доручив своїй службі безпеки перевірити це і отримав підтвердження). І літак, і готель я оплачував зі свого банківського рахунку в українському банку». Президент зазначив, що на цю поїздку не були витрачені бюджетні гроші, а всі свої витрати він обіцяв внести в декларацію.

В ході прес-конференції Порошенко також повідомив, що прийме рішення про участь в президентських виборах після початку виборчої кампанії. При цьому він пообіцяв, що точно не планує брати участь у парламентських виборах 2019 року і назвав це «сенсаційною новиною».

Порошенко також заявив, що «в своєму житті не програв жодної виборчої кампанії», проте навіть після можливого програшу на виборах президента обіцяв залишитися жити в Україні.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» з'ясовувало, що українці думають про прес-конференції глави держави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: