Україна не потребує порад. Порошенко прокоментував відносини з Польщею

Читать на русском
Петро Порошенко заявив про те, що Україна, як і Польща, не потребує порад, яких героїв шанувати, а яких ні.

Петро Порошенко заявив про те, що Україна, як і Польща, не потребує порад, яких героїв шанувати, а яких – ні.

Про це президент України заявив під час прес-конференції «Виклики-2018», передає «Слово і Діло».

Чому в АП раптово влаштували прес-конференцію Порошенка та що стане топ-темою?За день до самого заходу в АП анонсували прес-конференцію президента. Чому так раптово та які очікування, міркували експерти.

Під час виступу Порошенко відзначив динамічний розвиток українсько-польських відносин.

«Наші відносини (України та Польщі – ред.) розвиваються дуже динамічно. Ви пам'ятаєте візит Дуди до Харкова, ми з ним бачилися і в Давосі, і після цього. Я бачився з польським прем'єр-міністром в Мюнхені, ми створили й провели перше інавгураційне засідання комісії на рівні віце-прем'єрів із розробки дорожньої карти», – прокоментував президент.

Коли припиняться скандали між Польщею та Україною?Польський прем’єр не виключив, що до антибандерівського закону внесуть зміни. Проте знесення пам'ятника воїнам УПА в польському селі Україна назвала актом вандалізму, а Польща вважає його законним. Конфлікт між країнами оцінили експерти.

Також він додав, що Україна має право на самовизначення своїх національних героїв.

«Повірте мені, ми не потребуємо, щоб нам хтось говорив, яких українських героїв ми маємо шанувати, а яких – ні. Ми самі розберемося. Так само, як ми нікому не радимо, кого Польща має поважати, а кого – ні. Це не є добре. Ми впевнені в тому, що практика заборони на в'їзд або заморожування досліджень помилкова, й комісія має вирішити всі ці питання. Я впевнений у тому, що політики мають дивитися в майбутнє, а минуле залишити історії. Коли ми почнемо реалізовувати саме цю концепцію, все в нас буде добре», – додав президент.

Раніше Порошенко розповів, за чий рахунок відпочивав на Мальдівах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: