Порошенко провів прес-конференцію: реакція соцмереж

Читать на русском

Прес-конференція Петра Порошенка відбулася сьогодні в Києві. Що про неї думають українці – в матеріалі Слова і Діла.
Петро ПорошенкоСлово і Діло

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 28 лютого, дав першу цього року прес-конференцію. Своє спілкування з журналістами президент традиційно розпочав зі вступного слова, під час якого підкреслив важливість створення антикорупційного суду та обрання нового голови Національного банку.

Під час безпосереднього спілкування з журналістами Порошенко розповів про свій відпочинок на Мальдівських островах, майбутні президентські вибори, миротворців та ситуацію з обміном полоненими й Міхеілом Саакашвілі.

«Слово і Діло» з'ясовувало, що українці думають про прес-конференцію глави держави.

Зокрема, вступне слово Порошенка сподобалося не всім, користувачі соцмереж скаржилися, що занадто затягнуте.

«Президент уже 20 хвилин штовхає промову, й враження таке, що не збирається зупинятися до кінця прес-конференції. Таке враження, що людині страшно переходити до запитань», – написав журналіст Дмитро Литвин.

«Почалася довгоочікувана прес-конференція президента. Вступне слово, як водиться, нуднувате. Про все хороше проти всього поганого», – написала журналістка Тетяна Висоцька.

«Читання по суфлеру. Нудьга», – вважає Соня Кошкіна.

«Поки з прес-конференції Порошенка зрозуміло одне – в країні все прекрасно, реформи йдуть, ми здобули. Проблем лише три: Тягнибок, «Сокіл» і «Національні дружини», – написав народний депутат Андрій Іллєнко.

«Я розумію, що на прес-конференції запитання до президента можуть і мають бути будь-які. А особливо – гострі, критичні, їдкі й на будь-яку тему, якщо це стосується життя держави. Особливо, коли країна в стані війни, корупційних скандалів і економічно-правових проблем. Але запитувати президента типу, як це ви, пане президенте, можете так добре жити, солодко спати, смачно їсти, коли народ голодує, страждає й узагалі перебуває на межі гуманітарної катастрофи – запитання не буквальне, а в такому напрямку – без коментарів. Озвучених», – написала Наталія Діденко.

«Я ось тільки одного не можу зрозуміти: якщо ПОП так майстерно відбиває всі паси журналістів, чому так рідко дає прес-конференції?», – дивується журналістка Олена Яхно.

«Заява про дострокові вибори не відбулася. Заява про відставку не відбулася. Медійна «нічия» по лінії президент-журналісти. Як я й оцінював, Порошенко добре психологічно готовий до таких зустрічей», – підбив підсумки зустрічі журналіст Віктор Шлинчак.

«Коли журналіст не готує запитання й із каші у власній голові не може сформулювати більш-менш виразне щось, не варто очікувати, що досвідчений оратор і популіст Порошенко раптом розповість виразне щось», – прокоментувала прес-конференцію Тата Урбанська.

Нагадаємо, Петро Порошенко повідомив, коли ухвалить рішення про участь у наступних президентських виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: