Порошенко визначився з розпуском парламенту

Читать на русском
Президент Петро Порошенко під час прес-конференції в середу, 28 лютого, заявив, що не бачить необхідності в розпуску парламенту.

Президент Петро Порошенко під час прес-конференції в середу, 28 лютого, заявив, що не бачить необхідності в розпуску парламенту.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Порошенко пропонує заякорити в Конституції вступ до ЄС і НАТОПрезидент України Петро Порошенко заявив, що його команда обговорює закріплення в Конституції норм щодо європейської та євроатлантичної інтеграції.

«Я повністю задоволений темпами, які були продемонстровані минулої сесії щодо співпраці коаліції, парламенту та уряду», – сказав він.

«Я наголошую, що жодних цих розмов я не веду (про розпуск – ред.). Якщо парламент замість того, щоб цим займатися (ухваленням законів – ред.), займатиметься виборами, вони до цього приведуть … Президент має конституційне повноваження розпустити парламент, якщо не працює 30 днів чи немає коаліції. Це право президента, а не обов’язок», – сказав він.

Він заявив, що «робитиме все можливе, щоб забезпечити ефективну координацію уряду, президента, парламентської коаліції та парламенту».

«Коли будуть інші умови, будемо тоді це обговорювати», – сказав Порошенко.

Нагадаємо, під час прес-конференції Порошенко повідомив про плани щодо участі в прехидентських виборах.

Також Порошенко відповів на запитання щодо свого відпочинку на Мальдівах.

Пряму трансляцію заходу можна подивитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: