У МВФ підрахували борг України

Читать на русском
Станом на 31 січня 2018 року сума непогашених боргів України перед Міжнародним валютним фондом склала понад 8,5 млрд SDR (грошової одиниці МВФ).

Станом на 31 січня 2018 року сума непогашених боргів України перед Міжнародним валютним фондом склала понад 8,5 млрд SDR (грошової одиниці МВФ).

Про це свідчать дані, опубліковані на сторінці фонду, присвяченій Україні, передає «Слово і Діло».

У гривнях за поточним курсом ця сума становить 322 млрд грн, в доларах - 11,93 млрд дол.

Варто відзначити, що велику заборгованість України перед МВФ за станом на цей період мала Греція (9,16 млрд SDR, або близько 12,8 млрд дол.) При цьому борг Португалії був оцінений в 3,86 млрд SDR (5,4 млрд дол.)

Подорожчання газу в Україні: політичні мотиви Кабміну та впертість МВФДискусії щодо можливого підвищення цін на газ уже з квітня тривають, хоча прем'єр-міністр запевнив, що подорожчання не буде. Чому виникли труднощі з кредиторами, пояснили експерти.

Нагадаємо, Україна співпрацює з МВФ з 1992 року, за цей час Київ отримав дев'ять траншів. На початку лютого Україна частково розрахувалася з МВФ за боргами за програмою stand-by 2014 року. Зокрема, Київ виплатив два транші - 375 млн і 87 млн ​​доларів.

Кредитна програма для України в розмірі 17,01 млрд доларів була затверджена МВФ в кінці квітня 2014 року, а вже на початку травня було надано перший транш кредиту stand by на суму 3,19 млрд доларів.

Раніше стало відомо, від чого залежить надання чергового траншу МВФ.

Нагадаємо також, в МВФ розповіли про черговий місії до Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: