МВФ квапить Україну з приватизацією

Читать на русском
Україні необхідно почати продаж державних підприємств, щоб поліпшити ситуацію в економіці, впевнені в МВФ.

Україні необхідно почати продаж державних підприємств, щоб поліпшити ситуацію в економіці, впевнені в МВФ.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив керівник місії МВФ в Україні Рон Ван Роден на зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, повідомляється на офіційному сайті парламенту.

Чого насправді хоче МВФ від України та чому відчуває себе обманутим?В Україні перебуває технічна місія МВФ. Чого насправді хочуть кредитори та чим незадоволені, міркували експерти.

Як зазначається, сторони обговорили питання виконання положень меморандуму про співпрацю з МВФ і законодавче забезпечення подальшого реформування економіки України.

Рон Ван Роден відзначив зміни в українській економіці за останні два роки.

«Завдяки зусиллям уряду та парламенту ми бачимо, що економіка оживає й демонструє зростання на 2-3 відсотки», – сказав він.

Представник МВФ вважає, що Україна потребує інвестицій – внутрішніх і закордонних. Рон Ван Роден назвав важливими закони про приватизацію й ті, що спрямовані на боротьбу з корупцією, зазначивши також необхідність прийняття законів, спрямованих на поліпшення бізнес-середовища в країні.

«Саме зараз час починати продавати державні підприємства, що поліпшить ситуацію в економіці й поліпшить ситуацію з корупцією. Створення антикорупційного суду вважаю критично важливим доповненням до раніше створених НАБУ, САП і НАЗК», – підкреслив він.

Раніше стало відомо, які законопроекти рекомендував Раді МВФ.

Нагадаємо, фахівці Міжнародного валютного фонду 12 лютого прибули в Україну для проведення технічних консультацій із представниками влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: