Стало відомо, які законопроекти рекомендував Раді МВФ

Читать на русском
Спікер Верховної Ради України візьме під особливу опіку законопроекти, рекомендовані Міжнародним валютним фондом.

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій візьме «під особливу опіку» законопроекти, рекомендовані Міжнародним валютним фондом.

Про це він заявив на зустрічі з групою експертів МВФ, передає прес-служба Апарату парламенту, пише «Слово і Діло».

Навіщо влада говорить про дефолт та чи є альтернатива кредитам МВФ?У Нацбанку вважають, що отримати транш МВФ до весни нереально, а в уряді вже говорять про можливий дефолт без грошей кредиторів. Чи є альтернатива кредитуванню у МВФ?

Повідомляється, що експерти МВФ відзначили великі зміни в українській економіці за останні два роки, а також підкреслили, що Україна потребує великих інвестицій – внутрішніх і закордонних.

Крім того, представники Фонду заявили про необхідність ухвалення законів, спрямованих на поліпшення бізнес-середовища в країні.

«Зараз час починати продавати державні підприємства, що поліпшить ситуацію в економіці й поліпшить ситуацію з корупцією. Створення антикорупційного суду вважаю критично важливим доповненням до раніше створених НАБУ, САП і НАЗК», – заявив керівник місії МВФ в Україні Рон Ван Роден.

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання повноважень міжнародного громадської ради, обов'язковість її рішень для Вищої кваліфікаційної комісії в процесі добору суддів.

Щодо порушеного питання про законодавчу підтримку фінансового сектора Парубій додав, що візьме «під особливу опіку» законопроекти, які рекомендує Міжнародний валютний фонд.

Раніше з'ясувалося, про що говорив Данилюк з експертами МВФ.

Також експерт розповів, чи варто Україні продовжувати співпрацю з МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: