Порядок денний ВР: з'ясувалося, над чим працюватимуть депутати

Читать на русском
Верховна Рада має намір прийняти рішення щодо питань соціального захисту військовослужбовців та доручити комітету підготувати до термінового розгляду законопроект про Антикорупційний суд.

Верховна Рада має намір прийняти рішення щодо питань соціального захисту військовослужбовців та доручити комітету підготувати до термінового розгляду законопроект про Антикорупційний суд.

Про це свідчить порядок денний ВР на 27 грудня, опублікований на сайті парламенту, передає «Слово і Діло».

Новий голова НБУ та антикорупційний суд: чим нардепи займуться цього тижняПогоджувальна рада Верховної Ради відбулася сьогодні. Нардепи окреслили план роботи на тиждень. Серед важливих питань – призначення нового голови НБУ.

Спочатку народні обранці завершать розгляд у другому читанні законопроекту про прикордонну безпеку. Далі в планах - затвердити порядок денний сесії. Крім того, Рада має намір дати доручення профільному комітету підготувати до термінового розгляду президентський і альтернативні законопроекти про Антикорупційний суд.

Блок питань соціального захисту військовослужбовців - наступний. Перше питання блоку стосується створення міністерства у справах ветеранів.

Чому реформа парламенту не відбудеться в 2018 році?За даними Слова і Діла, спікер ВР обіцяв поставити питання реформування парламенту два роки тому, але не зміг виконати обіцяне. Якими є перспективи через два роки та що заважає запустити процес, розбирались експерти.

Верховна Рада також планує розглянути питання фінансової політики (зокрема про ринки капіталу і регульованих ринках) і транспорту (в тому числі щодо обов'язкового страхування відповідальності перевізника за шкоду, заподіяну життю, здоров'ю пасажирів і третіх осіб).

Депутати розглянуть в першому читанні проект закону про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав. У другому читанні зможуть розглянути законопроекти щодо нафтогазової галузі і про діяльність технологічних парків.

Призначення позачергових виборів і перейменування населених пунктів - останні питання, заплановані на вівторок, 27 лютого.

Раніше в БПП визначилися, чи підтримають призначення Смолія головою НБУ.

Нагадаємо, спікер Ради Андрій Парубій заперечує можливість дострокових виборів ВР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: