Стало відомо, коли Рада призначить нового голову НБУ

Читать на русском
Призначення нового голови Національного банку України стане ключовим кадровим питанням Верховної Ради поточного пленарного тижня.

Призначення нового голови Національного банку України стане ключовим кадровим питанням Верховної Ради поточного пленарного тижня.

Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив спікер ВРУ Андрій Парубій, передає «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

Чим володіє Смолій і хто його бізнес-партнериПрофільний комітет Верховної Ради схвалив кандидатуру доларового мільйонера Якова Смолія на посаду голови Нацбанку України. Слово і Діло вивчило, з ким, де й скільки заробив наступник Гонтаревої.

«І ключове кадрове питання цього тижня – це питання обрання нового голови Нацбанку», – заявив Парубій. За його словами, парламент розгляне це питання в четвер, 1 березня.

Голова парламенту закликав усі фракції до цієї дати завершити консультації щодо кандидатури на посаду керівника регулятора. При цьому Парубій зазначив, що поточний пленарний тиждень парламент почне з питання про соціальний захист військовослужбовців.

«Пропонується перший блок – це питання соціального захисту військовослужбовців. Це сім питань, вони не є конфліктними, але їх занадто багато накопичилося, й дуже важливо, щоб ми змогли ці питання пройти», – заявив Парубій.

Смолій на чолі Нацбанку: як зміниться політика регулятораПрезидент вніс до ВР проект постанови про призначення Якова Смолія на посаду голови Нацбанку. Чи вплине зміна керівництва на співпрацю з кредиторами та якою буде політика регулятора, розбирались експерти.

За словами голови парламенту, другим блоком у вівторок пропонується розглянути питання фінансової політики, деякі з яких важливі для подальшої співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і виконання умов угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

У другій половині дня також парламент може перейти до блоку питань транспортної політики.

У середу ВР традиційно розгляне ратифікацію міжнародних угод, після чого зможе перейти до призначення бізнес омбудсмена.

За словами Парубія, в четвер, 1 березня, нардепи розглянуть блок питань інформаційної політики та реформи парламенту.

Раніше Парубій розповів, коли Гонтарева прозвітує в Раді.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності рекомендував парламенту затвердити постанову про звільнення з посади голови Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтаревої та призначення на цю посаду Якова Смолія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: