Перший форум регіонів України та Білорусі. Про що говорили два президенти

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком.

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба президента України.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов запевняє, що у випадку невтручання РФ українська армія відновить контроль над Донбасом за кілька тижнівСказано 13 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Як наголошується в повідомленні, співрозмовники під час телефонної розмови обговорили актуальні питання порядку денного білорусько-українських відносин, зокрема розвиток двостороннього політичного діалогу та майбутні контакти на вищому рівні.

У чому основна проблема Мінських домовленостей?Мінські домовленості досі залишаються найбільш дискусійним документом від початку конфлікту на Донбасі. Основну проблему угод назвали експерти.

Глави держав відзначили важливість належної підготовки до проведення цього року в Гомелі Першого форуму регіонів України та Білорусі. В цьому контексті йшлося про інтенсифікацію торгово-економічної та культурної складової міжрегіональної співпраці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зустріч основної групи Мюнхенської конференції з безпеки може відбутися в жовтні в Білорусі.

На думку міністра закордонних справ республіки Білорусь Володимира Макея, країна сьогодні є місцем, де можна зібрати людей з різних конфлікних регіонів, і він переконаний, що якщо зустріч відбудеться на білоруській землі, то це матиме свій внесок у зниження напруженості й конфронтації, які сьогодні присутні в регіоні.

Як відомо, Порошенко не підтримує ідею про миротворців на Донбасі від Білорусі, адже ця країна фактично має єдине військове формування з Росією, визнаною Україною країною-агресором.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: