У чому основна проблема Мінських домовленостей?

Читать на русском
Богдан Яременко

Основна проблема Мінських домовленостей у тому, що вони були брехнею від моменту задуму, оскільки ніколи не були шляхом досягнення миру, а лише способом знайти вихід із проваленої української авантюри Путіна за рахунок України.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив дипломат Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

«Основна проблема «Мінська» не в тому, що від самого початку це обман, а в тому, що Мінські домовленості перетворилися з часом узагалі на суцільну брехню. Крім того, всі брешуть, що хочуть їх виконати», – зазначив Яременко.

Наприклад, Росія бреше, що хоче їх виконати, а насправді хоче мати важіль тиску на Україну й Захід, уточнив він.

«Тобто хоче зберігати конфлікт у тому вигляді, в якому він існує зараз», – підкреслив експерт.

«Україна вустами Порошенка бреше, що виконає Мінські домовленості. Не виконає, бо не готові українці погодитися на поразку у вигляді капітулянтських політичних вимог «Мінська»,_ – пояснив дипломат.

На його переконання, США, Франція та Німеччина також брешуть, що хочуть реалізувати Мінські домовленості.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що Мінські угоди не будуть продовжені до 2016 рокуСказано 11 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«Якби хотіли, то шукали б не спосіб переконати українців виконувати політичну частину «Мінська», а як примусити Путіна взяти на себе відповідальність за цей конфлікт. Саме це перша й мінімально необхідна умова для початку пошуку будь-яких миротворчих сценаріїв. Захід розуміє можливості України, Росії, свої, й просто хоче, щоб не стало гірше», – резюмував Богдан Яременко.

За даними «Слова і Діла», президент України Петро Порошенко пообіцяв, що «Мінськ» не буде продовжений до 2016 року, але не дотримав слова.

«Слово і Діло» також зафіксувало обіцянку глави держави про те, що Мінські домовленості – це мирний план, який обов'язково буде виконаний. Наразі вона має статус «у процесі». Повний перелік обіцянок президента – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: