НАЗК знайшло порушення в декларації нардепа

Читать на русском
Національне агентство по запобіганню корупції виявило порушення в декларації народного депутата Дениса Дзензерського.

Національне агентство по запобіганню корупції виявило порушення в декларації народного депутата Дениса Дзензерського.

Зокрема, він не вказав дійсні фінансові зобов'язання перед 3 банківськими установами на загальну суму 3 млрд 185 млн 432 тис. 215 грн. Про це повідомляє прес-служба НАЗК, пише «Слово і Діло».

Боротьба з корупцією: як створювались нові правоохоронні та антикорупційні органиВ Україні з корупцією і злочинністю боротимуться 8 нових структур. П'ять з них вже працюють. На черзі створення ще трьох нових організацій.

«Національне агентство з попередження корупції затвердило і направило в Національне антикорупційне бюро України обґрунтовані висновки за результатами повної перевірки декларацій 2015 і 2016 року, поданих народним депутатом України Дзензерським Денисом. Так, було встановлено, що депутат не вказав в декларації дійсні на кінець звітного періоду фінансові зобов'язання перед трьома банківськими установами на загальну суму 3 185 432 215,78 грн», - йдеться в повідомленні.

Фінансові зобов'язання у нардепа виникли на підставі рішень Бабушкинського та Жовтневого районних судів міста Дніпра, згідно з яким було постановлено стягнути у нього в якості поручителя за зобов'язаннями заборгованість за кредитними договорами.

Як відзначили в НАЗК, Дзензерський пояснив, що не вважають цю інформацію такою, що підлягає декларуванню.

«Такі фінансові зобов'язання Денис Вікторович Дзензерський не вказав і в декларації за наступний рік. З огляду на рішення судів, які набули чинності в 2016 році, їхній розмір на кінець звітного періоду склав уже 4 823 675 079,14 грн», - пише НАЗК.

У 2015 році народний депутат задекларував дохід у вигляді подарунка в сумі 35 млн грн, законність придбання якого не підтвердив доказами.

Нагадаємо, в НАЗК був викликаний народний депутат України Сергій Мельничук для пояснень з приводу адміністративного протоколу.

Раніше колишню чиновницю НАЗК засудили під час роботи в агентстві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: