Премії для сестри: НАЗК викликало директора Держкіно

Читать на русском
Національне агентство з попередження корупції викликало для пояснень голову Державного агентства з питань кіно Філіпа Іллєнка.

Національне агентство із запобігання корупції викликало для пояснень голову Державного агентства з питань кіно Філіпа Іллєнка, який виплачував «заохочувальні» премії двоюрідній сестрі.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК, пише «Слово і Діло».

Звільнення голів НАБУ, САП та НАЗК: чи захищатимуть США свої дітища в УкраїніЛідери фракцій БПП та НФ запропонували законопроект щодо звільнення голів НАБУ, САП та НАЗК шляхом рішення парламенту. Однак документ уже зняли з порядку денного. Ситуацію оцінили експерти.

Відзначається, що Іллєнко в період з 2016 по 2017 роки нараховував «заохочувальні виплати» для працівників Держагентства, серед яких, зокрема, була його двоюрідна сестра, начальниця відділу держрегулювання кіновідеопрокату.

У Нацагентстві заявили, що подібні дії він здійснював перебуваючи в умовах реального конфлікту інтересів, що є порушенням вимог відповідного закону.

«Також вказане діяння містить ознаки адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена статтею 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення», - відзначили в НАПКА.

Іллєнко повинен з'явитися в антикорупційне відомство 25 січня об 11:00.

Раніше директора НАБУ визнали винним і зобов'язали виплатити штраф.

Нагадаємо, колишню чиновницю НАЗК засудили під час роботи в агентстві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: