В Україні зріс рівень промислового виробництва

Читать на русском
У січні 2018 року промислове виробництво в Україні зросло на 3,6% (без корекції на ефект календарних днів) у порівнянні з січнем минулого року.

У січні 2018 року промислове виробництво в Україні зросло на 3,6% (без корекції на ефект календарних днів) у порівнянні з січнем минулого року.

Про це повідомляє Державна служба статистики, передає «Слово і Діло».

Уточнюється, що з корекцією на ефект календарних днів промвиробництво в січні-2018 до січня-2017 зросло на 2,9%.

Разом з цим, в січні 2018 року по відношенню до попереднього місяця промислове виробництво впало на 13,9%, однак із урахуванням сезонного фактора зростання склало 0,2%.

Минулого місяця 2018 року по порівнянні з січнем 2017 року зростання переробної промисловості склало 9,7%. У добувній промисловості і розробці кар'єрів спостерігається зниження на 0,2%.

У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиціонованого повітря відбувся спад на 8,1%.

Індекс промислової продукції - показник динаміки обсягу промислового виробництва, середньозважена величина з відповідних індивідуальних індексів по кожному товару. Розрахунок базується на даних про динаміку виробництва видів продукції по постійному набору товарів-представників і структурі валової доданої вартості за видами промислової діяльності за базисний рік (2010 = 100%). Індекс промислової продукції за звітний період розраховується з урахуванням уточнених даних за попередній період.

Раніше в Міненерго заявили, що «Північний потік-2» може залишити Україну без транзиту.

Нагадаємо також, що в Україні зросли тарифи на електроенергію для промисловості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: