В Україні зросли тарифи на електроенергію для промисловості

Читать на русском
Із січня 2018 року тарифи на електроенергію для непобутових споживачів зросли на 8-11 відсотків залежно від регіону та постачальника.

З січня 2018 року тарифи на електроенергію для непобутових споживачів зросли на 8-11% залежно від регіону та постачальника.

Про це йдеться на офіційному сайті Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг, передає «Слово і Діло».

Скасування «Роттердам плюс»: що змінить нова формула ціни на електроенергіюВід самого початку затвердження формули Роттердам плюс почалися дискусії та суперечки щодо обґрунтованості ціни. Тепер у НКРЕКП заявили, що можуть скасувати формулу. Що це змінить, розповіли експерти.

Найбільше зростання цін на електроенергію відбулося в Київській, Івано-Франківській, Харківській та Чернівецькій областях. Тут тарифи зросли більш ніж на 10%. Найменше підвищення тарифів торкнулося Сумської, Луганської, Рівненської та Житомирської областей.

Нагадаємо, НКРЕКП підвищила прогнозну оптову ринкову ціну на електроенергію в 2018 році на 16,2%.

Зростання оптової ринкової ціни обумовлене інфляцією, підвищенням зарплат, девальвацією гривні, а також збільшенням цін на газ на 16,7% та вугілля (на 38,3%), ціна якого розраховується на основі європейського індексу з урахуванням доставки в Україну (так звана формула «Роттердам+»).

Раніше також повідомлялося, що Україна має намір наростити експорт електроенергії до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: