В Україні збільшилася допомога в разі виробничої травми

Читать на русском
З 1 січня 2018 року розмір страхових виплат для українців, які постраждали від нещасного випадку на виробництві та від професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності, збільшений.

З 1 січня 2018 року розмір страхових виплат для українців, які постраждали від нещасного випадку на виробництві та від професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності, збільшений.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики, пише «Слово і Діло».

Постановою встановлений коефіцієнт перерахунку страхових виплат із 1 березня 2018 року в розмірі 1,2, виходячи з фінансових можливостей бюджету Фонду соціального страхування України. Також буде проведене осучаснення цих виплат відповідно до заробітної плати, яку потерпілий мав до ушкодження здоров'я.

Крім того, для осіб, у яких після проведеного перерахування розмір щомісячної виплати менший за мінімальну заробітну плату, встановлену законом на 1 січня 2017 року, буде встановлений новий розмір щомісячної страхової виплати з урахуванням відсотка втрати працездатності та розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2017 року (3200 грн).

У міністерстві також відзначили, що з 1 січня виплати постраждалим на виробництві будуть збільшені для 174 тисяч осіб, із 1 березня – для 207 тисяч осіб.

Виробничий травматизм: страхові випадки й механізм компенсаціїУ День охорони праці «Слово і Діло» пропонує ознайомитися зі статистикою нещасних випадків на виробництвах України й тим, який механізм розслідування й відшкодування збитків передбачає законодавство.

Нагадаємо, згідно з держбюджетом на 2018 рік, в Україні знову підвищили зарплати та прожитковий мінімум. Мінімальна зарплата зросла на 16% – до 3723 грн. Також розглядається можливість підняття зарплати після першого кварталу.

Прожитковий мінімум у новому році зріс на 9%. Так, із 1 січня 2018 року прожитковий мінімум становитиме 1700 грн, із 1 липня – 1777 грн, із 1 грудня – 1853 грн.

Також із бюджету виділили 59,9 млрд грн на підтримку малозабезпечених сімей та інших одержувачів соціальної допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: