«Ідіоти або обмежені»: Мінгареллі вилаяв противників реформ в Україні

Читать на русском
Голова представництва Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі відзначив впровадження амбітних реформ в країні, незважаючи на вкрай складні для цього умови, й назвав людей, які їх не помічають, ідіотами.

Голова представництва Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі відзначив впровадження амбітних реформ у країні, незважаючи на вкрай складні для цього умови, ій назвав людей, які їх не помічають «ідіотами».

Як інформує «Слово і Діло», про це Мінгареллі заявив під час конференції «Підсумки імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом за 2017 рік та подальші плани» сьогодні в Києві, передає УНІАН.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє реформувати правоохоронну системуСказано 30 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Ми не сумніваємося в тому, я не буду зараз перелічувати список реформ, які були впроваджені в дуже складнх умовах, проте, якщо ви цього не бачите, ви або ідіоти, або люди з обмеженою точкою зору. Якщо ви сумніваєтеся, скажіть мені, і я вам озвучу весь список надзвичайних амбіційних реформ, які були розпочаті», – зазначив він.

За словами Мінгареллі, для того, щоб впроваджувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, необхідно дотримуватися певної кількості вимог, і одна із цих вимог – політична воля влади.

«Немає жодних сумнівів щодо того, що протягом останніх чотирьох років представники політичної влади в цій країні зробили певну кількість кроків для того, щоб модернізувати цю країну, трансформувати цю країну, перетворити її на відкрите, демократичне суспільство, засновуючись на соціально ринковій економіці», – додав голова представництва ЄС.

Крім цього, Мінгареллі висловив переконання, що в Україні йде війна через її європейський вибір.

«Наша спільна відповідальність – це впроваджувати Угоду про асоціацію в життя», – наголосив він.

Осінь реформ. Порошенко в Давосі назвав головні успіхи України – відеоПрезидент України під час виступу в Давосі назвав осінь 2017 року найбільш успішною осінню реформ.

«Це було б скандальним моментом, якби ви не були повністю віддані впровадженню цієї Угоди, бо щонайменше 10 тисяч людей загинули заради цієї Угоди. Ми не в тих умовах, коли країна бере на себе юридичні зобов’язання й має щось виконати, в Україні це не так, в Україні ми в дуже конкретній, специфічній ситуації, де триває воєнна ситуація», – додав Мінгареллі.

«Мені здається, що ця країна (Україна – ред.) має війну саме через цей європейський вибір, який зробила (країна – ред.), це щось, що політично для мене надзвичайно важливо, ніж просто дотримуватись якихось легальних зобов’язань, які взяла на себе Україна, підписавши цю Угоду», – підкреслив посол.

Як відомо, Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення про затвердження Плану дій РЄ для України на 2018-2021 роки.

Нагадаємо, США закликали Україну подвоїти зусилля в проведенні реформ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: