Створюючи нову Україну. Гройсман розповів про економіку та популізм

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповідає в The Wall Street Journal про успіхи, досягнуті його країною за останні роки.

Україна може похвалитись успіхами, досягнутими за останні роки. Це, зокрема, зростання ВВП на 2,3% в 2016 році й на 2,2% в 2017 році після його падіння в 2015 році на 17%, поліпшення клімату для бізнесу та інвестицій, зростання експорту на 20,6%.

Про це пише прем'єр-міністр Володимир Гройсман у статті для The Wall Street Journal, передає «Слово і Діло».

Економіка в 2018 році: як зміняться зарплати та на скільки впаде гривняГривня щодо долара падає десятий день поспіль, а євро стрімко зростає. Які прогнози на валютному ринку, розповіли аналітики.

«Тепер життєво важливо підтримати й зміцнити ці позитивні тенденції. Щоб наздогнати провідні країни нашого регіону, нам потрібно зростати вдвічі швидше за середній наш показник – не менш ніж на 5-7% на рік. Вважаю, що ми можемо досягти цієї мети, оскільки Україна має привабливі інвестиційні можливості в багатьох галузях, таких як агропродовольчий комплекс, промисловість, енергетика, транспорт і нові технології. Багато компаній ухвалюють рішення створити українське представництво в рамках своєї світової ланцюга поставок», – вказує політик.

Гройсман згадує про важливість рішучості українських політиків продовжувати реформи, протистоячи наростання популізму через вибори 2019 року й про те, що пріоритетом для українського уряду є боротьба з корупцією. Він вказує, що цього року вони мають створити новий антикорупційний суд, щоб продемонструвати рішучість карати порушників.

«Інші вищі пріоритети – продовження успішного процесу децентралізації, реформування соціальної сфери та перебудова енергетичного сектора, яка дозволить Україні досягти енергетичної незалежності», – зауважив прем'єр.

Крім того, український парламент розглядає пакет із 35 законів, які забезпечили б стабільне зростання економіки й сприяли б інвестиціям.

«Ми чітко розуміємо, що українці засмучені турбулентністю цього періоду трансформації. Наявні втома й безліч розчарувань, які, як ми бачили в багатьох країнах, можуть бути використані популістами. Але наша рішучість поліпшити життя українського народу непохитна. Ось чому в моєму останньому зверненні до парламенту я підкреслив, що нам слід думати не про короткостроковий прибуток, а про майбутнє України – про те, що відбудеться завтра, через рік, через п'ять років», – ідеться в статті.

Раніше Гройсман розповів, якими будуть ціни цього року.

Також прем'єр вирішив кардинально змінити перевірки бізнесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: