Осінь реформ. Порошенко в Давосі назвав головні успіхи України – відео

Читать на русском
Президент України під час виступу в Давосі назвав осінь 2017 року найбільш успішною осінню реформ.

Президент Петро Порошенко вважає осінь 2017 року найбільш успішною осінню реформ, вказавши на успішну медичну, пенсійну та судову реформи.

Про це глава держави заявив на «Українському сніданку» на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі в четвер, 25 січня, пише «Слово і Діло».

Український сніданок у Давосі. Промова Порошенка5 канал

«Я можу сказати, що це була найуспішніша осінь реформ. Ніхто не очікував, що ми будемо такими щасливими й ефективними. Осінь реформ означає, що була проведена пенсійна реформа, про яку говорили 20 років, і ось вона нарешті відбулася. Медична реформа, часом болюча, освітня реформа», – сказав Порошенко.

Також він зазначив, що Україна завершила судову реформу.

«Тепер у нас є реорганізований Верховний суд, високий рівень довіри. Була проведена абсолютно прозора процедура (відбору суддів – ред.), і тепер Верховний суд захищатиме право українців на правосуддя, й не лише українців, а й інвесторів в Україні», – додав Порошенко.

Порошенко в Давосі пообіцяв прискорити створення антикорупційного судуПрезидент Петро Порошенко заявив, що Україна доопрацьовує законопроект про антикорупційний суд разом із міжнародними партнерами.

Президент повідомив, що під час нещодавньої зустрічі з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард та її першим заступником Девідом Липтоном були визначені часові рамки майбутніх кроків у співпраці, зокрема в питанні створення антикорупційного суду.

«Я вже подав відповідну ініціативу до парламенту, й ми прискорили процес, який має підготувати законопроект до другого читання», – сказав Порошенко.

Нагадаємо, Петро Порошенко бере участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

У перший день форуму він зустрівся з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, віце-президентом Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марошом Шефчовичем і директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: