Розенко розповів про ціни на газ для українців

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко зазначив, що зараз гостро стоїть питання зміни некоректної формули ціни на газ і саме про це тривають переговори з МВФ.

Підвищення ціни на газ для населення України в поточному опалювальному сезоні не буде.

Яу інформує «Слово і Діло», про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко у четвер, 22 лютого, в ефірі 5 каналу.

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Тема підвищення ціни на газ для населення, безумовно, дуже чутлива і постійно знаходиться з інформаційному просторі, оскільки це те, що хвилює людей... Всі ми, і президент, і уряд, і я особисто неодноразово говорили про те, що газ в опалювальному сезоні 2017-2018 років Україна не підвищуватиме - немає економічних передумов для підвищення ціни», - зазначив Розенко.

При цьому віце-прем'єр-міністр наголосив, що «є велике питання до формули ціни на газ».

«Коли міністерства, які ініціювали цей процес, глибше вникли в суть справи, стало питання про те, що формула є некоректною, вона не відповідає реальному утворенню ціни на газ», - вказав Розенко.

Він сказав, що зараз не йдеться про те, «на скільки відсотків підвищити або знизити ціну на газ». За його словами, стоїть питання про зміну «несправедливої, необ'єктивної» формули.

Подорожчання газу в Україні: політичні мотиви Кабміну та впертість МВФДискусії щодо можливого підвищення цін на газ уже з квітня тривають, хоча прем'єр-міністр запевнив, що подорожчання не буде. Чому виникли труднощі з кредиторами, пояснили експерти.

«Переговори з МВФ йдуть тільки з тієї точки зору, яку правильну формулу нам прописати, щоб ні у кого не виникало запитань - ні у МВФ, ні в уряду України, і, найголовніше, щоб ця формула була зрозуміла громадянам України», - наголосив віце-прем'єр.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що Україна і МВФ працюють над питанням про зміну ціни на газ для промисловості і населення країн, однак тариф для населення в цьому опалювальному сезоні піднімати не будуть.

Нагадаємо, закон про Антикорупційний суд і приведення цін на газ до ринкового рівня є основними умовами для виділення Україні нового траншу МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: