У МВФ назвали терміновий законопроект для ВР

Читать на русском
ВР має невідкладно розглянути законопроект про антикорупційний суд з урахуванням поправок. Про це заявили в МВФ.

Верховна Рада повинна невідкладно розглянути законопроект про антикорупційний суд з урахуванням поправок, необхідних для приведення остаточного тексту закону в повну відповідність до передбачених програмою МВФ зобов'язань та рекомендацій Венеційської комісії.

Про це йдеться в оприлюдненій у понеділок, 19 лютого, заяві постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана, передає «Слово і Діло».

Чого насправді хоче МВФ від України та чому відчуває себе обманутим?В Україні перебуває технічна місія МВФ. Чого насправді хочуть кредитори та чим незадоволені, міркували експерти.

«Команда в складі кількох експертів МВФ відвідала Київ у період із 12 до 16 лютого для обговорення деяких технічних аспектів, передбачених програмою реформ, із наголосом, зокрема, на проекті законодавства щодо антикорупційного суду. Зараз важливо, щоб влада України забезпечила невідкладний розгляд, відповідно до парламентських процедур, законопроекту про антикорупційний суд, і щоб при цьому під час його розгляду в парламенті були враховані поправки, необхідні для приведення остаточного тексту закону в повну відповідність до передбачених програмою зобов'язаннями та рекомендаціями Венеційської комісії Ради Європи», – йдеться в заяві Люнгмана.

Як зазначається, «має також бути забезпечений додатковий прогрес в інших відстрочених заходах, необхідних для досягнення поставлених програмою цілей, включаючи заходи в енергетичному та податково-бюджетному секторах».

Раніше з'ясувалося, що спікер Верховної Ради України Андрій Парубій візьме «під особливу опіку» законопроекти, рекомендовані Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на переговорах з експертами Міжнародного валютного фонду запропонував дві нові моделі для розрахунку ціни газу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: