В Україні хочуть скоротити споживання газу

Читать на русском
В Україні до 2022 року планується скоротити споживання газу на п'ять мільярдів кубометрів.

В Україні до 2022 року планується скоротити споживання газу на п'ять млрд кубометрів.

Про це у вівторок, 20 лютого, повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, пише «Слово і Діло».

Відомо, на скільки років Україні вистачить власного газуЗа нинішніми темпами видобутку газу власного палива Україні вистачить на 22 роки. Потрібні геологорозвідувальні роботи на територіях, де розташовані поклади газу.

«Заміщення споживання газу залишається пріоритетом України. До 2022 року планується скоротити використання блакитного палива на 5 млрд куб. м», - повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Зазначається, що розвиток сфери виробництва тепла обговорювався на нараді з керівником проекту USAID Муніципальна енергетична реформа в Україні Діаною Корсакайте, головою правління біоенергетичних асоціації України Георгієм Гелетухою, представниками Держлісагентства та Мінрегіону в рамках роботи над законопроектом щодо створення ринку твердого біопалива в Україні.

Учасники наради розглянули перспективи використання в енергетичних цілях різних видів біомаси: відходів сільського господарства, енергетичних культур, а також порубкових залишків.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на переговорах з експертами Міжнародного валютного фонду запропонував дві нові моделі спецзобов'язань НАК «Нафтогаз України» для розрахунку цін на газ.

Раніше Коболєв розповів, коли Україна почне закуповувати російський газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: