Кількість самогубств у армії: в чому Міноборони звинувачує Матіоса

Читать на русском
У Міністерстві оборони стверджують, що заяви військової прокуратури про високий рівень суїцидів серед військових не відповідають дійсності.

У Міністерстві оборони стверджують, що заяви військової прокуратури про високий рівень суїцидів серед військових не відповідають дійсності.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів на прес-конференції 23 лютого начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Міноборони генерал-майор Олег Грунтковський, передає «Громадське».

Обстріляне перемир'я: динаміка обстрілів сил АТОЗ 23 січня до 21 лютого незаконні збройні формування 243 рази обстріляли позиції сил АТО, в результаті чого загинули 9 українських військових.

«Це заяви чиновників, які не працюють безпосередньо з особовим складом, це піар і маніпуляція», - заявив він.

Грунтковський зазначив, що кількість самогубств в армії «на такому ж рівні, як і минулого року, й не має тенденції до зростання_».

«Звідки взяті цифри у військового прокурора я не знаю, може, це вигадки. Я не можу назвати цифру, тому що це інформація, яка відноситься до таємної», - підкреслив він.

Журналісти вимагали озвучити цифри по кількості самогубств, проте представники Міноборони відмовилися це робити, посилаючись на те, що це обмежена інформація для внутрішнього користування.

Щодо інших випадків і злочинів, пов'язаних з військовими, в Міноборони заявили про тенденції до зменшення таких випадків.

«Станом на лютий 2018 року порівняно з минулим роком кількість злочинів і пригод зменшилася на 41%. Удвічі менше злочинів, пов'язаних з ухиленням від служби, майже на 30% менше випадків, пов'язаних з використанням зброї, на 16% менше випадків з вживанням наркотичних засобів», - додав Грунтковський.

Як повідомлялося, головний військовий прокурор Анатолій Матіос раніше заявив, що в зоні бойових дій на Донбасі в середньому щотижня вчиняли самогубство 2-3 військовослужбовців.

Нагадаємо, військовий застрелив товариша по службі в Мар'їнці.

Також стало відомо, що військова прокуратура та суди Донецькоїй Луганської областей виносять вироки військовослужбовцям із численними порушеннями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: