Карта АТО: ситуація на сході України станом на 23 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 23 лютого 2018 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Ситуація на сході країни станом станом на 06:00 23 лютого 2018 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу обстановка на лінії зіткнення істотних змін не зазнала. Російсько-терористичні війська продовжували вести вогонь по позиціях наших військових. Найбільшу активність ворог виявляв в районі Світлодарськ дуги.

Всі 19 ворожих обстрілів наших оборонних позицій визначені як прицільні. Всього в нашу сторону було випущено 131 міну калібру 120 і 82 мм.

У семи випадках військовослужбовці Збройних Сил України були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи не заборонену мінськими домовленостями зброю.

Серед українських військових є втрата.

Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець Збройних Сил України загинув, ще один отримав поранення. Стан здоров'я пораненого захисника оцінюється як важкий.

Напрямки:

Луганський напрямок

Окупанти 17 разів відкривали вогонь по нашим опорним пунктам. Обстріли почалися рівно о 8:00 ранку і тривали до півночі. Деякі опорні пункти Збройних Сил України опинилися під ворожим вогнем кілька разів. Зокрема, в районі населеного пункту Луганське наші позиції піддалися обстрілу 5 разів, а в районі Кримського та Троїцького - по три рази.

Застосування противником заборонених мінських домовленостей мінометів калібру 120 мм тричі зафіксовано в районі Луганського, і один раз в районі Троїцького.

З мінометів калібру 82 мм ворог вів вогонь по наших позиціях в районах населених пунктів Катеринівка, Кримське, Луганське, Троїцьке.

Поряд з цим, російсько-окупаційні війська активно використовували стрілецьке озброєння різних типів і калібрів, гранатомети і БМП в районах Гладосове, Зайцеве, Лозового, Новолуганське, Новоалександровки, а також згаданих вище населених пунктів.

За добу на цьому напрямку ворог випустив в бік наших військових 115 мінометних снарядів різних калібрів.

Донецький напрямок

За минулу добу ворог двічі відкривав вогонь по оборонним позиціям Збройних Сил України.

Під обстрілом з мінометів калібру 120 і 88 мм виявилися опорні пункти в районі населених пунктів Новотроїцьке і Піски. В сторону наших військових випущено 16 снарядів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: